Sterven, de dood, het leven ná dit leven heeft me altijd geïntrigeerd. Iedereen heeft daar wel ideeën over en vind het misschien ook wel spannend om daar mee bezig te zijn. Hierover met mensen in gesprek gaan, een luisterend oor en praktische hulp bieden, is iets wat ik al jaren voor ogen heb. Maar hoe doe je dat?

Ik ben er ondertussen achter dat ik daar mijn mediamieke talenten voor mag gebruiken. Ik ben helderziend, heldervoelend en helderhorend, zolang ik me kan herinneren. Omdat het voor mij altijd de normaalste zaak van de wereld is geweest dat ik overleden mensen nog zie, is sterven voor mij nooit iets definitiefs geweest.

Natuurlijk ken ik het verdriet van het missen, de knuffel, het gesprek, de aanraking. Omdat ik zie dat onze overleden dierbaren nog gewoon om ons heen zijn en zij ons zien, verzacht dat de pijn van het enorme gemis. De ziel en de liefde blijft altijd.

Lang heb ik gezocht welke opleiding ik zou kunnen volgen. Uitvaartleider, ritueelbegeleider, dit zijn mooie beroepen maar het was niet wat ik voor ogen had. Ik wil graag mensen laten zien en laten voelen, dat de ziel ook na dit leven door leeft. Dat het leven ná dit leven, vol licht, liefde en vol vreugde is én dat contact nog altijd mogelijk is. In 2015 en 2016 heb ik opleidingen gevolgd in mediumschap. In 2017 een opleiding tot begeleider in de laatste levensfase en nu, 2024, de opleiding Mediumschap in Praktijk. Deze opleidingen hebben vooral geholpen mijn persoonlijk mediumschap nog verder te ontwikkelen. En ik hoop dat ik hiermee heel veel mensen het licht én de liefde vanuit de ongeziene wereld kan laten voelen en ervaren.

Lux Opus betekent: Lichtwerk. Graag wil ik je in licht en liefde ondersteunen.